Voice Dialogue

therapie in Eindhoven

Wat is Voice Dialogue?

Een van de methoden die we gebruiken tijdens consulten bij Kracht van Zijn is Voice Dialogue.

Voice Dialogue gaat ervanuit dat iedereen verschillende ‘ikken’ heeft. Deze ‘ikken’ worden ook wel innerlijke delen of subpersonen genoemd. Verschillende ‘ikken’ komen op verschillende momenten in je dagelijks leven naar voren:

 • De pleaser
 • De pusher
 • De rationele denker
 • De innerlijke criticus
 • Het gekwetste kind
 • De redder

Deze delen nemen soms meer zeggenschap over je dan prettig is. Door te kijken naar hoe jouw ‘ikken’ je beïnvloeden krijg je inzicht en kun je zelf meer de leiding nemen in je dagelijks leven. Dit brengt je innerlijke rust en zelfvertrouwen.

Wil je ook meer innerlijke rust en zelfvertrouwen ervaren? Dan is therapie bij Kracht van Zijn iets voor jou.

Voice Dialogue Eindhoven

Je leert:

 • Helder waar te nemen
 • Luisteren naar de taal van jouw verschillende ‘ikken’
 • Inzicht verkrijgen in de onderliggende patronen van jouw ‘ikken’
 • Ruimte geven aan jouw ‘ikken’ in een veilige setting
 • Voice Dialogue toepassen in jouw dagelijks leven
 • Loskomen uit de ‘ik-structuren’ en vrijheid ervaren
 • Jouw toolbox om krachtiger in het leven te staan uit te breiden.

Therapie Voice Dialogue

Tijdens de therapie gaan we samen in gesprek. Je geeft aan de hand van jouw dagelijks leven voorbeelden waarmee we aan de slag gaan. Hieronder lees je meer welke (gespreks)technieken er worden ingezet bij een consult Voice Dialogue.

Voice Dialogue therapie Eindhoven

Counseling
In gesprek

Het vertrekpunt bij psychosociale therapie is altijd een gesprek. Jij geeft aan waar je tegen aanloopt of waar je meer inzicht in wilt hebben. Hiermee gaan we aan de slag.

Tijdens dit gesprek is er ruimte voor psycho-educatie. Dit houdt in dat je uitleg krijgt over de werking van de verschillende ‘ikken’.

Tafelopstelling Voice Dialogue

Tafelopstelling
Overzicht

Bij een tafelopstelling gebruiken we houten figuren. Deze figuren representeren jouw ‘ikken’. Vanuit een helicopterview kijk je naar jouw innerlijke delen. De figuren letterlijk voor je neer te zetten schept overzicht in onderlinge verhoudingen.

Alle ‘ikken’ onderscheidt je van elkaar, zodat elk deel zijn ruimte en stem krijgt. De (gemiste) behoeften van de verschillende ‘ikken’ treden hierdoor naar de voorgrond en er ontstaat ruimte om te transformeren.

Systemisch werk
Verdiepen

Voor ieder innerlijk deel van jou kies je een kleur. Van elke kleur is er een mat die op de grond ligt. Elke mat is een grondanker en staat symbool voor een van jouw ‘ikken’. 

Door op de mat met de kleur van jouw innerlijk deel te gaan staan kun je voelen wat dit innerlijk deel tegen je wil vertellen. Wat voel je in je lichaam als je op de desbetreffende mat staat? Welke gedachten gaan er door je heen?

Via deze methode onderzoek je welke emoties en overtuigingen aan de basis liggen van jouw innerlijke delen.

Afspraak maken

Voice Dialogue

Energetisch therapeut Eindhoven Marjon van Westig

Psychosociaal therapeut Marjon van Westing heeft de bijscholing Voice Dialogue gevolg bij Judith Budde en werkt sindsdien met veel plezier met deze methode. Marjon: “Mensen krijgen meer inzicht en keuzevrijheid welke subpersonen op de voorgrond treden. Het is zo ontzettend waardevol om deze methode toe te passen.”

Wil je een afspraak maken bij Kracht van Zijn? Kracht van Zijn is vijf dagen in de week open. Klik hieronder op de knop om te zien wanneer je een consult in kan plannen.