Agenda

Kracht van Zijn

Geplande lezingen en workshops. Het overkoepelende thema is bewustzijn. Wil je deelnemen aan een lezing of workshop, meld je dan aan bij de knop ‘aanmelden’. Je ontvangt de factuur naderhand in je mail.

Wil je een individueel consult om samen naar je hulpvraag te kijken, plan dan een afspraak in. Via de knop ‘beschikbaarheid’ hieronder kan je zien welke dagen en tijdstippen nog beschikbaar zijn voor een afspraak.

Intuïtieve ontwikkeling

Cursus vanaf 14-03-2023

Door: Marjon van Westing
Datum: 6 dinsdagavonden
14, 21, 28 maart en 4, 11, 18 april
Tijd: 19.30u tot 21.30u
Kosten: € 75,-
Locatie: Stichting Sociaal Cultureel centrum Muzenval Eersel
Dijk 7, 5521 AW Eersel

Samen met de Volksuniversiteit de Kempen in Eersel hebben we de volgende cursus opgezet: intuïtieve ontwikkeling.

Intuïtie, ook wel onderbuik gevoel genoemd. Onderzoek heeft aangetoond dat 95% van je gedrag wordt aangestuurd door je intuïtie. Hoe kan je hier belangrijke keuzes op baseren en vertrouwen wat je intuïtie je vertelt? Helemaal wanneer je er nog argumenten bij wilt bedenken in deze rationele wereld.

Wat heeft je intuïtie te vertellen? In deze ervaringsgerichte cursus ga je onderzoeken welke signalen je intuïtie geeft. Hoe je hiernaar kunt luisteren en hoe je ze op de juiste manier interpreteert.

Wat houd je er vanaf om naar je intuïtie te luisteren? Overtuigingen, gedachten en patronen houden ons af om naar onze intuïtie te luisteren. Je gaat onderzoeken wat deze vormen van afleiding je te vertellen hebben en hoe je hiermee om kunt gaan.

Intuïtie: een schat aan informatie en rijkdom. Wanneer je hiermee in contact staat, ervaar jij jouw innerlijk kompas. Durven vertrouwen op je intuïtie zorgt ervoor dat je steviger in je schoenen staat en dat je je niet laat afleiden door je gedachten of de buitenwereld.

Door in gesprek te gaan, treedt er bewustzijn op. Er wordt door middel van psycho educatie de theorie besproken. Via geleide meditatie en systemische oefeningen gaan deelnemers ervaren hoe het is om in verbinding te treden met je intuïtie en hoe je hierop kunt vertrouwen.  

  • Voor mensen die willen vertrouwen op hun intuïtie. De stem van hun intuïtie serieus nemen en geïnteresseerd zijn in wat hen tegenhoudt om te vertrouwen op je intuïtie.
  • Je hoeft nog niks te weten over intuïtie, dat ga je leren in de cursus. Alleen een intrinsieke motivatie en openheid om meer te vertrouwen op je intuïtie.
  • Na afloop ervaar je rust in je hoofd en lichaam, stevigheid in je dagelijks leven en kun je gemakkelijker keuzes maken.
  • Je zult de stem van je intuïtie herkennen.Dit gaat gepaard met het evenredig herkennen en signaleren van de chaos in jezelf. 

Chronische vermoeidheid in breder perspectief

Lezing 30-04-23

Door: Marjon van Westing
Datum: zondag 30 april 2023
Tijd: 14.00u tot 16.00u
Kosten: € 9,50 (niet leden) / € 7,50 (bibliotheekleden)
Locatie: De Bibliotheek Eindhoven, Emmasingel 22 in Eindhoven
De lezing vindt plaatst in het theater.

Uit ervaring vertelt Marjon van Westing hoe is het is om chronisch moe te zijn. Acht jaar lang is haar leven hierdoor bepaald geweest. Waar liep ze tegen aan en wat heeft haar geholpen om haar leven opnieuw in te richten? Deelnemen aan het dagelijks leven was een belangrijke basis voor haar. In de jaren die volgden is ze hersteld, op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Haar holistische visie komt nu terug in haar werk als psychosociaal therapeut.

Wanneer kun je wel, en wanneer kun je niet deelnemen aan het dagelijks leven? Welke struggles en vragen kom je in beide situaties tegen? De focus van deze lezing ligt op de ontwikkeling en verdieping wanneer je je dagelijks leven weer hebt ingericht. Wat wilde de vermoeidheid mij al die tijd vertellen?

De vermoeidheid blijkt nooit het probleem te zijn geweest. Het wordt duidelijk dat de vermoeidheid slechts een symptoom was.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven nieuwe lezingen en workshops? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Rust in je hoofd

Workshop 30-09-22

Datum: vrijdag 30 september 2022
Tijd: 09:00u – 11:30u, optionele wandeling van 11.45u tot 12.30u
Kosten: € 12,- (bibliotheekleden) / € 15,- (niet leden)
Locatie: Bibliotheek Waalre, Koningin Julianalaan 19, 5582 JV Waalre

In samenwerking met de bibliotheek Waalre organiseren we de workshop Rust in je hoofd.

Stress, overprikkeling, piekeren, bezorgdheid, vastlopende gedachten, perfectionisme, vermoeidheid, negatief zelfbeeld, oordelen, moeite met focussen, schuldgevoelens, wantrouwen en eenzaamheid zijn allemaal vormen van onrust. Herken jij je in eerder genoemde vormen en wil je meer rust in je hoofd, dan is deze workshop iets voor jou.

In gesprek met jullie gaan we rust definiëren. Wat is rust? Hoe voelt rust? Hoe ziet de weg naar de bron van innerlijke rust er uit? Vervolgens gaan we aan de hand van praktische oefeningen ervaren op welk niveau rust altijd aanwezig is en hoe je hier verbinding mee kunt maken.

Na de oefeningen vul je bijpassende werkbladen in. Deze zijn gebundeld en krijg je mee naar huis zodat je thuis aan de slag kunt gaan met het waarborgen en integreren van mentaal- emotionele rust in je dagelijks leven.