Verloop therapietraject

Kracht van Zijn

1. Intake en nulmeting

Voorafgaand aan de intake vul je een paar formulieren in, zodat we ons goed kunnen voorbereiden op je komst.

Natuurlijk maken we eerst kennis met elkaar. Is er een klik en voel jij je veilig? Dit zijn de basisvoorwaarden om een traject te starten. Mocht er geen klik zijn dan mag je dit binnen de eerste 15 minuten aangeven en kan je de afspraak kosteloos annuleren.

Tijdens de intake bespreken we het intakeformulier en vullen we samen nog een zogenaamde nul-meting verder in. Daarnaast bespreken we je doelen, verwachtingen en lichten we toe wat wij jou kunnen bieden.

2. Start therapietraject

Na de intake plannen we het eerste consult in. Dit consult volgt normaal gesproken één week na de intake. Tijdens het gesprek geef je aan waar je tegenaan loopt in je dagelijks leven. Thuis en in jouw dagelijks leven ga je aan de slag met oefeningen en verworven inzichten. Je bent bezig met een continu bewustzijnsproces.

3. Verloop therapietraject

Gedurende het traject plannen we verschillende consulten in. Daarnaast zijn we buiten de consulten om op gezette tijden beschikbaar, zodat je kunt ventileren, reflecteren, vragen stellen en feedback ontvangen. We herinneren je steeds weer aan je staat van Zijn. De tussenmomenten vervullen de belangrijke functie om met een kleine bijsturing weer in verbinding te komen en de juiste koers te blijven varen.

Gedurende het traject breidt je bewustzijn zich steeds verder uit waardoor je op steeds meer vlakken in je dagelijks leven de inzichten gaat toepassen.

4. Afronding en eindevaluatie

Heb je meer stevigheid, veerkracht en basis gevonden in je Zelf? Dan is het tijd voor de afronding van het traject. Tijdens dit consult blikken we terug op je hulpvragen die je tijdens de intake gesteld hebt. Zijn alle vragen beantwoord?

Dit is altijd een wonderlijk moment. Tijdens de intake kun je je niet bedenken hoe je transformatieproces zich zal vormen en wat er binnen je bewustzijn komt.

5. Nazorg

Enkele maanden na het afsluiten van het therapietraject hebben we contact. Hoe ziet je leven er op dit moment uit? Op welke manier zijn de inzichten geïntegreerd in je dagelijks leven?

Als je nog vragen hebt kun je ze tijdens dit moment stellen. Je kunt natuurlijk ook altijd op een later moment nog contact met ons opnemen.