Energetisch therapeut Eindhoven Marjon van Westig

Marjon van Westing 1985

Als klein meisje was ik sensitief en ervaarde ik een sterke verbinding met mijn intuïtie en de niet stoffelijke wereld van licht, oftewel Thuis. Het is de plek waar onze ziel vandaan komt en waarin alles en iedereen vanuit onvoorwaardelijke liefde bewogen wordt.

Ik belandde in mijn chaos toen ik steeds verder afgescheiden raakte van het contact met het licht. De dichtheid, ruwheid en hardheid van de aardse dualiteit leidde mij in een toenemende verstrikking van onbegrip, verwarring en een voortdurende angst om foute keuzes te maken. In een periode van acht jaar bouwde zich een chronische vermoeidheid dusdanig op dat ik volledig lamgelegd werd en geen deel kon nemen aan het dagelijks leven.

Door verstilling kwam ik weer in contact met mijn lichaam en innerlijke waarnemingen. Onder begeleiding van een energetisch therapeut leerde ik om een diepere verbinding met de stilte in mezelf aan te gaan en de duisternis in mezelf te observeren. Ik ontdekte dat oordeelloos en met aandacht aanwezig zijn het belangrijkste was om weer bij mezelf te komen.

Zijn
Nu voel ik me springlevend en dieper verbonden met mijn ziel, mijn Zijn. Ik ervaar meer verbinding dan ooit met mijn aardse bestaan.

Mijn lieve man Goof en onze dochter lopen het dichts bij me op mijn levenspad. Zij maken mijn meest bijzondere, ‘gewone’, verdrietige, blije en warme momenten mee. Ik voel me gezegend met mijn gezin, familie en vrienden om me heen.

Opleiding en bijscholing
Ik kom uit de creatieve sector en heb fotografie, beeldende kunst en de opleiding tot docent beeldende kunst gevolgd. Tijdens mijn docenten opleiding ben ik in 2012 tegelijkertijd gestart met de opleiding tot Energetisch Therapeut bij Sonnevelt Opleidingen. Als theoretisch kader van mijn werk als therapeut heb ik de opleiding Psychosociale basiskennis gevolgd.

Door de jaren heen heb ik onder andere de volgende bijscholingen gevolgd: psychotraumatherapie, PSYCH-K, voice dialogue en de psychologie van de ikken, van inspanning naar ontspanning, ACT, emotieve therapie, hersenen en bewustzijn, systemisch werk, subpersoonlijkheden; van ego- naar zielenkracht, en spiritualiteit en zingeving.