Psychosociale therapie

Van chaos naar Zijn

Jouw hulpvraag is het start- en uitgangspunt voor het therapeutisch proces. Samen belichten we mentale processen en maak je verbinding met jouw lichaam om te ervaren welke gevoelens om aandacht vragen. Wij begeleiden je door deze gevoelens heen naar jouw stiltepunt, door de transformatiefase en in verbinding met jouw Zijnsstaat.  

Holistisch mensbeeld
Psychosociale therapie gaat uit van een holistisch mensbeeld waarbinnen mentale, fysieke, emotionele, en spirituele aspecten van het menszijn onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Methodieken
Om je te begeleiden hanteren we een verscheidenheid aan methodieken afkomstig uit NLP, systemisch werk, voice dialogue, healing, innerlijk kind werk, visualisatie, energetisch werk en mindfulness.

Stadia van Transformatie

Van chaos naar zijn

Gedurende een individueel therapie traject begeleiden wij je in de onderstaande stadia van transformatie. Het openstellen voor dit proces betekent ook een openstellen voor de continuïteit er van. Je bent immers nooit een eindproduct. Door de stadia stap voor stap te doorlopen doorlopen kom je tot een steeds dieper zakken in Zijn.

Chaos

Stap 1

In het stadium van chaos herken je je in ervaringen van onrust, ruis, je wankel voelen, ongemakken, piekeren, vol hoofd, onvrede, uitgeput of opgebrand zijn en het gevoel hebben muurvast te zitten. Jouw ‘probleem’ heeft zich mettertijd in steeds meer facetten van je leven laten zien. Overal waar je naartoe gaat blijk je je probleem bij je te dragen. Je loopt ervan over. Er is sprake van een opbouw van spanning en een toename van verkramping in je gedrag. Gedachten als: ‘ik wil wel maar ik kan niet’, ‘er moet iets gaan gebeuren’ en ‘dit kan zo niet langer’ passen in dit stadium.

Verstilling

Stap 2

Een nieuwsgierige en open houding ten opzichte van je hulpvraag maakt dat jij kan gaan zakken in de verstilling. Hierbij neem jij alles wat zich onderweg aan gedachten en gevoelens aandient waar vanuit acceptatie: bewust en oordeelloos. Aan de hand van gebeurtenissen uit jouw dagelijks leven helpen wij je verder op weg naar de essentie van je gewaarwordingen. Wat is het precies dat al zo lang om aandacht vraagt?

Transformatie

Stap 3

In het transformatiestadium heb je jouw stiltepunt bereikt. Vanuit overgave kijk je naar de chaos en herinterpreteer je jouw klachten, terugkerende patronen en negatieve gedachten. Álles komt in een ander daglicht te staan. Op dit punt zie je de misinterpretatie van een zuivere intentie als oorzaak van alle chaos waar je de afgelopen jaren of decennia doorheen bent gegaan. Deze fase wordt gekenmerkt door het opdoen van diepe, levensverrijkende inzichten over jezelf en de wereld om je heen. Mensen ervaren dit stadium over het algemeen als een herboren worden, een ontwaken tot een verfrissend nieuw en verruimd perspectief op de realiteit. Alle basiskwaliteiten van leven; vreugde, eenvoud, blijdschap, ontspanning en onvoorwaardelijke liefde doen zijn (her)intrede in jouw dagelijks leven.

Zijn

Stap 4

Het laatste stadium betreft een integratiefase, waarin de nieuwe inzichten mogen landen en een plekje mogen krijgen in jouw bewuste Zijnstoestand. Het doorgelopen transformatieproces heeft blokkades opgeruimd en ruim baan gemaakt voor het vrij laten stromen van jou Zijns energie. Je beschikt over toegang tot uit het oog verloren vermogens en bent je bewust van kwaliteiten die eerder niet in beeld waren. Deze ervaring slaat je steil achterover. Een ware ontdekkingstocht doet zijn intrede waarin jij dag-in-dag-uit de schoonheid van de expressie jouw Zelf Zijn ervaart. 

Afspraak inplannen

Individueel consult

Vanuit de aanvullende zorgverzekering is er de mogelijkheid tot vergoeding van de consulten. Er is geen wachtlijst, je kunt op korte termijn terecht voor een intake. Klik hieronder op beschikbaarheid om de dagen en tijdstippen in te zien waarop je een consult in kan plannen.